Jak smakuje sukces?

Jak smakuje sukces?

05.09.2016Anna Różak

„Do sukcesu nie ma żadnej windy. Trzeba iść po schodach.”

[Emil Oesch]

Uczniowie z klasy 3A rozpoczęli nowy rok szkolny słodkim akcentem. Świętowali 100% zdawalność z czerwcowego egzaminu z kwalifikacji A59  – „Przygotowywanie sprzętu, odczynników chemicznych i próbek do badań analitycznych.”

Słownik języka polskiego wyjaśnia, że sukces to „pomyślny wynik jakiegoś przedsięwzięcia, osiągnięcie zamierzonego celu.”

Zgodnie z tą definicją uczniowie z Technikum Chemicznego osiągnęli bardzo wysoki wynik z części pisemnej egzaminu – 82% i imponujący rezultat z części praktycznej – 94%. Tym sposobem osiągnęli zamierzony cel pierwszego etapu budowania ścieżki kariery zawodowej.
Do uzyskania dyplomu technika analityka pozostaje jeszcze tylko jeden krok – egzamin z kwalifikacji A60. By się do niego przygotować, należy pokonać „schody” w postaci 10 miesięcy sumiennej pracy w rozpoczynającym się właśnie nowym roku szkolnym i 5 miesięcy zaangażowania edukacyjnego w kolejnym roku szkolnym 2017/18.

Analitycy z 3A zapytani „jak smakuje sukces?” odpowiedzieli, że:

– wyśmienicie, chociaż egzamin był okupiony stresem;

– słodko ;) bo systematyczna praca opłaciła się;

– pysznie, czekoladowo i niesamowicie…

Notatkę sporządziła:

Beata Majerska

20160901_085439 20160901_094531 20160901_094457


powrót do poprzedniej strony